50 sūrio rūšių degustacija Lietuvoje

Lietuviškas sūris – vienas patiekalų, išlikusių ant mūsų šiandieninio stalo nuo senų laikų. Visus Lietuviškos virtuvės mėgėjus šį savaitgalį į Druskininkus kviečia sūrių festivalis, kurio lankytojams bus pristatomos lietuviškos sūrininkystės tradicijos.

Festivalyje dalyvaus 12 smulkiųjų sūrininkų, pristatančių bent po 4 rūšis natūraliai pagamintų sūrių. Sūriai gaminami iš natūralių fermentų ir pieno, gaunamo iš ūkininkų auginamų gyvulių, kuriems leidžiama laisvai ganytis pievose. Visi lankytojai turės galimybę paragauti net 50 rūšių gaminių.

Festivalio organizatoriai pasirinko Druskininkus, kaip vieną švariausių vietų Lietuvoje, čia plėtojamas sveikatos turizmas, o juk natūralus ir ekologiškas maistas neatsiejamas nuo sveiko gyvenimo būdo.

Druskininkų centre (Vilniaus alėjoje) veiks stilizuotas sūrio gamybos cechelis, kuriame visi norintys galės išbandyti jėgas. Taip pat vyks koncertas, fotografijų paroda, mažieji renginio svečiai turės galimybę pasigaminti aitvarus gamybinėse dirbtuvėse.

Šventė prasidės šeštadienį, rugpjūčio 10 d., 12 val. šalia kavinės „Velvetti“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *