Kulinarinis kelionių vadovas

Vasara – pats metas maistą gaminti gamtoje: nereikia prakaituoti prikaitusioje virtuvėje, galima pasidžiaugti tikros ugnies teikiamais malonumais, paragauti dūmu kvepiančios mėsytės kąsnelių ar ant grotelių keptų pasakiško skonio daržovių ir vaisių.

Daug puikių patarimų, kur, kaip ir ką gaminti gamtoje, rasime naujame leidyklos TERRA PUBLICA kulinariniame kelionių vadove „Iškylos Lietuvoje: kelionės ir receptai“. 150 lengvai ir greitai paruošiamų patiekalų receptų pravers kiekvienam, mėgstančiam iškylauti. Čia rasime tokių patiekalų, kuriuos ant laužo gamino mūsų seneliai: višta, kepta molyje, bulvės žarijose, ir tokių, be kurių neapsieis šių dienų iškylautojas: kepsniai, daržovės, vaisiai, skrebučiai, kepami ant grotelių, įvairios užtepėlės, salotos, gaivieji gėrimai, desertai.

Bajoriška užkandėlė

Reikės:

  • 2 svogūnų,
  • 1 prancūziško batono,
  • 2 česnako skiltelių,
  • 100 ml (maždaug pusės puodelio) rapsų aliejaus,
  • 6 šviežių pomidorų,
  • 1 pluoštelio bazilikų (galima keisti laiškiniais česnakais ar svogūnu),
  • 12 griežinėlių lašinių (ar riebesnio rūkyto kumpio, šoninės)

Laukiant pagrindinio patiekalo, galima paruošti skanią užkandėlę. Batoną perpjauti išilgai į dvi dalis. Česnaką nulupti ir juo įtrynus batono puseles apšlakstyti aliejumi. Nuluptus svogūnus supjaustyti griežinėliais. Pomidorus ir bazilikus nuplauti. Pomidorus supjaustyti griežinėliais, o bazilikus stambiai supjaustyti. Lašinių griežinėlius kepti ant grotelių iš abiejų pusių po 5 min., batoną taip pat paskrudinti iš abiejų pusių, kol švelniai pagels.

Patiekti kaip sumuštinukus su pomidorais ir svogūnais, užbarstyti truputį bazilikų.

Braškių ir apelsinų vėrinukai

Reikės:

  • 400–600 g braškių,
  • 2–3 apelsinų,
  • 100 g juodojo šokolado

Braškes nuplauti, apelsinus nulupti, supjaustyti gabalėliais arba padalyti skiltelėmis ir suverti ant iešmelių. Šokoladą susmulkinti ugniai atspariame indelyje ir padėti prie laužo, kad ištirptų. Vaisių vėrinukus galima pakepti ant grotelių arba valgyti nekeptus, užpiltus ištirpintu šokoladu.

Smagios ir gražios Jums vasaros, kupinos geros nuotaikos, įspūdžių, naujų atradimų ir skonių!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *