Minkštų meduolių magija

Reikės:

  • 500 g miltų
  • 4 kiaušinių trynių
  • 50 g grietinės
  • 50 g sviesto
  • 1 šaukštelio cinamono
  • 1 šaukštelio kitų mėgstamų prieskonių
  • 4 šaukštų medaus
  • 2 šaukštų rudojo cukraus
  • 1 nubraukto šaukštelio geriamosios sodos
  • riebalų skardai patepti
  • džiūvėsėlių

Ištirpinti rudąjį cukrų, medų, prieskonius ir sviestą. Kiaušinių trynius išplakti su grietine, sumaišyta su soda, tada supilti į medų su prieskoniais ir viską gerai išmaišyti. Suberti miltus, tešlą gerai išplakti, supilti į kepimo formą, pateptą riebalais ir pabarstytą džiūvėsėliais. Kepti ne mažiau kaip 30–40 min. iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Daugiau receptų rasite prieš šventes pasirodysiančioje naujoje skanumynų knygoje „Kai norisi ko nors saldaus“, kurią išleido „Virtuvės knyga“

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *