Švenčių kvapas

Žiemą dėl šalto oro tradiciškai daugiau valgome mėsos, dažniau verdame sriubos, kepame pyragų. O artėjant gražiausioms metų šventėms, sukame galvą ką skanaus galime padėti ant šventinio stalo. Siūlome nustebinti artimuosius ir draugus paprastais, bet gardžiais patiekalais. Nustebinkite kitus savo keptu meduoliniu nameliu.

Meduolinis namelis

1 vnt.

Tešlai:

300 g sviesto
• 360 g medaus
• 15 g meduolių prieskonių mišinio
• 200 g miltelinio cukraus
• 1,3 kg kvietinių miltų
• 6 kiaušinių
• 3 kiaušinių trynių
• 15 g kepimo miltelių

Glajui:

150 g miltelinio cukraus
• 30 ml vandens

Baltymų kremui:

• 3 kiaušinių baltymų
• 100 ml vandens
• 300 g cukraus
• 2 g citrinų rūgšties

Paruošti tešlą: ištirpinti sviestą ir medų, suberti meduolių prieskonius, išmaišyti ir palikti atvėsti. Suberti miltelinį cukrų, miltus, kepimo miltelius, įmušti kiaušinius ir trijų kiaušinių trynius. Išminkyti tešlą ir laikyti šaltai 2–3 valandas. Po to tešlą iškočioti į 5–7 mm storio papločius ir iš jų pagal trafaretą išpjauti namelio dalis. Norimo dydžio trafaretą geriausiai pasigaminti iš kartono, kad būtų lengviau išpjauti tešlą. Kepimo popieriumi iškloti kepimo skardą, sudėti išpjautas namelio dalis. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros ir kepti apie 10–15 minučių.

Paruošti glajų: į vandenį suberti cukrų ir virti tol, kol įlašinus sirupo į šaltą vandenį jis sustings. Paruoštu glajumi suklijuoti namelio dalis arba gražiai surišti.

Paruošti kremą: cukrų sumaišyti su vandeniu ir išvirti sirupą (virti tol, kol cukrus pradės tįsti arba pradės pūstis burbulai). Kiaušinių baltymus atšaldyti ir gerai išplakti, kol pakabinus baltymų masės ant mentelės ji nenukris. Į baltymus supilti išvirtą sirupą ir plakti apie 15–20 minučių. Plakant suberti citrinų rūgštį. Paruoštu kremu papuošti namelį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *